Ajeltiin Sannan kanssa Anna Rokan luokse paimentamaan. Egil ja Poncho mukana. Egil on paimentanut viimeksi kaksi vuotta sitten ja yhteensä paimennuspäiviä on tähän mennessä seitsemän.

Egilin kanssa kaksi rundia lampailla. Molemmat kierrokset menivät paremmin kuin olin ajatellut. Vastasi kohtuu hyvin keppiin ja varsinkin toisella kierroksella käytettyyn raippaan. Tuli pätkiä, jolloin Egilin häntä laski ja teki keskittyneesti töitä. Tekee mielellään ympyrää lampailla. Pyöröaitauksessa päästiin ottamaan vain muutaman askeleen kuljetuksia (tila loppui kesken). Tarkkana sen kanssa pitää olla koko ajan, jos ei keskity kunnolla, Egil pölläyttää lampaat (ei onneksi käytä lampaita). Näihin syöksyihin puututtiin kovalla otteella. 

Anna mielestä koiralta puuttuu lampaiden lukutaito (joka olisi pitänyt hankkia pentuna) ja vaatii paljon töitä, jos meinaa Egilistä joskus paimenen tehdä.
Edistyminen paimennuksessa vaatii säännöllistä treenaamista, vähintään kerran viikossa. Näissä, silloin tällöin paimentamisissa, ei ole meidän tapauksessa järkeä. Katsotaan toteutuuko haave säännöllisistä treeneistä...