MINNI<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

paikka ja alue: harvaa mäntymetsää, tasaista, tallattu, n. 100m pitkä

löydöt ja tyhjät: kolme löytöä

miten meni: otti rulla suuhun muutama metri lähetyksen jälkeen, jatkoi samalla matkaa ja etsi maalimiehen. Otti uudelleen rullan suuhun maalimiehellä. Mentiin normaalisti näytölle. Kouluttaja ehdotti, että seuraavalla pistolla pari vierasta ihmistä karjaisee EI kun Minni ottaa rullan suuhunsa turhasta. Jälleen se otti rullan juoksusta suuhunsa, "karjujat" huusivat EI ja Minni päätään kääntämättä tiputti rullan suustaan ja jatkoi juoksua eteenpäin. Ilmaisi normaalisti maalimiehen. "Karjujat" joutuivat kieltämään vielä toisen kerran rullan ottamisesta. Viimeinen pisto meni ihan puhtaasti. Koira näytti tajuavan jotain. Hyviä suoria ja vauhdikkaita pistoja. Heittäminen keskilinjan ylitse ei sujunut hyvin, vaan Minnin lähti vinoon, joten jouduin ottamaan sen takaisin.

 

ILMAISUTREENI

 

MINNI

 

Minnillä on tapana irrottaa rullasta ote n. 1-4m ennen minua. Harjoituksen tarkoituksena oli vahvistaa minulle saakka tuontia sekä kieltää, jos ottaa rullan liian aikaisin suuhunsa. Kaksi kertaa joutui kieltämään, jälleen jatkoi samaa vauhtia eteenpäin, tiputti vain rullan suustaan. Epäröimättä otti sen uudelleen suuhunsa maalimiehellä. Luovutusta otettiin erikseen ensin muutama toisto irtorulla ja perään muutama toisto kiintorullalla. Toi hyvin eteen luovutusasentoon. Näitä treenejä paljon talvella ja toivotaan, että ensi kesänä saan kiintorullan käteen asti. Tämän lisäksi ajattelin teetättää kiintorullaan nahka päällysteen, jolloin koiran olisi mukavampi pitää otettaan. Nyt kuitenkin jatketaan tämä kesä/syksy näillä eväillä.

 

802328.jpg

 

 

EGIL

 

paikka ja alue: harvaa mäntymetsää, tasaista, tallaamaton

löydöt ja tyhjät: löytö (koira autoon), tyhjä, löytö, tyhjä ja löytö.

miten meni: viimeksi treenattu n. vuosi sitten. Otin suoraan autosta. Ekalla lähetyksellä kiihkeä, mutta hiljaa. Löysi heti, mutta näytölle lupaa odottaessaan vetäisi itsensä hirveille kierroksille, joten joutui autoon. Hetken päästä otettiin uudestaan. Tyhjä sille puolelle, jossa oli ollut löytö. Teki valtavan syvän (n. 80m), mutta suoran piston. Lähetin suoraan yli ja maalimies oli n. 30m päässä keskilinjasta, löysi heti. Nyt oli ihan hiljainen näyttö. Tyhjä vielä samalla puolelle, n. 50m syvä pisto ja rauhallinen olemus. Kutsuin luokse, palkkasin ja lähetin pitkälle löydölle. Eteni n. 50m suoraan, sen jälkeen paikallisti kaarrellen ja löysi maalimiehen n. 60 metristä. Hyvä näytölle meno.

Hienoa, että se reagoi autoon laittamiseen juuri oikealla tavalla. Ymmärsi rauhoittua ja tehdä hommia järkeä käyttäen.